Kırşehir Ahi Evran universiteti Mir xaricdə təhsil mərkəzi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tarixi 1961-ci ildə qurulan Kişi İbtidai məktəbinə əsaslanır. 1974-cü ilə qədər təhsil və təlim fəaliyyətini davam etdirən qurum Təhsil İnstitutuna çevrildi. Daha sonra isə 1982-ci ildən isə Qazi Universitetinə bağlanaraq iki illik Təhsil Kollecinə çevrildi. 1988-ci ildə dörd illik kollecə çevrilən və 1992-ci ildə Kırşehir Təhsil Fakültəsi adlanan qurum, 17 Mart 2006-cı ildə “Ahi Evran Universiteti” adı ilə mövcud halını əldə etdi. 18.05.2018 tarixində Ahi Evran Universitetinin adı “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi” olaraq dəyişdirildi və universitet indi şəhər adı ilə tanınır.

Hal-hazırda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 8 fakültə, 3 institut, 5 məktəb, 7 peşə məktəbi, 16 tədqiqat və tətbiqi mərkəzdən ibarətdir.

Əlaqə nömrəmiz 012-310-87-83

Fakültələr